Marmara Belediyeler Birliği Tez Desteği

23/12/2019 14:24:28 - 23/12/2019 13:53:17 - 16935 Okunma

Marmara Belediyeler Birliği (MBB) Şehir Politikaları Merkezi (ŞPM) tarafından, MBB üyesi illerde faaliyet gösteren üniversitelerde lisansüstü öğrenim gören ve tez aşamasına geçen öğrenciler için destek programı oluşturulmuştur. Destek programı MBB web sayfasında (www.marmara.gov.tr) bulunan Bilimsel Çalışmaları Destekleme Yönetmeliği’ne uygun olarak yapılmaktadır.

Destek programı ile ilgili detaylar aşağıdaki gibidir:

• Tez araştırmasının konusu “Yerel Yönetim”, “Şehircilik”, “Marmara Bölgesi” veya “Marmara Denizi” alanlarında olmalıdır.
  • 6 adet doktora ve 5 adet yüksek lisans tezi desteklenecektir.
  • Destek miktarı her bir doktora tezi için 15,000 ₺, her bir yüksek lisans tezi için 6,000 ₺ olarak belirlenmiştir.
  • Kayıt ve başvuru, doğrudan MBB’ye, sadece bilimseldestek.marmara.gov.tr adresi üzerinden yapılmalıdır.
  • Son başvuru tarihi 27 Ocak 2020 olarak belirlenmiştir.
  • Başvuruların nihai değerlendirmesi MBB Encümeni tarafından yapılacaktır.
  • Sonuçlar MBB Encümeni’nin yapacağı değerlendirmenin ardından 1 ay içerisinde www.marmara.gov.tr adresinden duyurulacaktır.

Destek verilmesi uygun görülen tez sahipleri sözleşmeye davet edilecektir.

Tez Desteği