Genel Bilgiler-Misyon-Vizyon

15/08/2014 11:08:23 - 24/10/2023 11:08:23 - 44162 Okunma

GENEL BİLGİLER

Enstitümüz 2012-2013 eğitim-öğretim yılında Fizik Anabilim dalına tezli yüksek lisans öğrencisi alarak aktif olarak çalışmalarına başlamıştır. Bugün itibariyle Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Fizik, Gıda Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, İş Sağlığı ve Güvenliği, Kentsel Tasarım, Kimya, Makine Mühendisliği, Matematik, Mimarlık, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Peyzaj Mimarlığı olmak üzere 13 anabilim dalında, 13 tezli yüksek lisans, 2 tezsiz yüksek lisans ve 3 doktora programı ile eğitim ve öğretime devam etmektedir.

MİSYON

• Fen, mühendislik ve mimarlık alanlarında, bilimsel ve teknolojik bilgi birikimine sahip, topluma ve çevreye saygılı nitelikli araştırmacılar yetiştirmek ve bunun için gereken eğitim programlarının sürekli geliştirilmesini, değerlendirilmesini ve etkin olarak yürütülmesini sağlamak,
  • Yabancı uyruklu öğrencilerin enstitümüzde eğitim görmeleri için gerekli düzenlemeleri yapmak,
  • Tüm programlarda eğitimin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak,
  • Uluslararası gelişmeleri ve toplumsal gereksinimleri göz bulundurarak yeni programların açılmasını ve organizasyonunu sağlamak,
  • Teori ile pratiği kaynaştırıp sanayinin ve toplumun problemlerine etkin çözümler üretmek,
  • Bilimsel standartlara uygun çıktılar elde etmek.

VİZYON

Fen Bilimleri Enstitüsü, AnaBilim Dalları tarafından önerilen koşullarla yüksek standartlarda öğrenci kabulünü destekler. Disiplinlerarası iletişimi ve eş güdümü sağlayarak, söz konusu programların oluşturulmasını destekler. Ülkemizin sanayisini olumlu yönde etkileyecek ve ülkeye fayda sağlayacak, bilim ve teknoloji politikaları ile ilgili projeleri destekler ve bu konuda yeni programlar açar ya da mevcut programları günceller. Türkiye’nin lisansüstü düzeyde en iyi eğitimi veren ve araştırma olanaklarına sahip üstün nitelikli ve aldığı eğitimin mesleğini ve yaşam kalitesini geliştireceğine inanan öğrenciler tarafından tercih edilen, mezunlarının aldıkları eğitimle alanlarında seçkin bir yere sahip olmasını sağlayan, yürüttüğü eğitim programlarıyla nitelikli bilim insanı yetiştiren, ulusal ve uluslararası düzeydeki araştırmalarını artırarak sürdüren saygın bir kurum olma yönünde çaba sarf eder.

Kırklareli Üniversitesi