2020-2021 Güz Dönemi Başvurulari (Yds, Bilim-Mülakat Sinavlari) Hk.

16/09/2020 12:20:33 - 16/09/2020 12:20:33 - 9710 Okunma

02.09.2020 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında alınan karar gereği, Yüksek lisans ve doktora programlarına başvuru ve değerlendirme işlemlerinde yabancı dil puanının değerlendirmeye alınmamasına, yabancı dil şartı aranan programlara başvuru yapan öğrencilerin yabancı dil puanına ilişkin belgeyi ÖSYM'nin 27 Eylül 2020 tarihli YDS sınav sonucunu açıklamasından itibaren 5 gün içinde mesai bitimine kadar ilgili üniversiteye ibraz etmesine, bu belgeyi belirlenen tarihe kadar ibraz etmeyenlerin ilgili üniversitenin kayıt şartlarını sağlamadığından kayıt işlemlerinin iptal edilmesine karar verilmiştir.

Ayrıca Üniversitemiz Senatosunun 09.09.2020 tarih ve 110 sayılı toplantısında alınan karar gereği, Covid-19 Hastalığı sebebiyle oluşabilecek riskleri önlemek ve insan hareketliliğinin azami seviyede tutulmasını sağlamak amacıyla, lisansüstü programlara öğrenci kabulünde değerlendirme aşamalarından olan bilim ve mülakat sınavlarının 2020-2021 Akademik Yılı Güz Dönemi için yapılmamasına, kesin kayıtların ise çevrimiçi (online) yapılmasına karar verilmiştir.

Bu sebeple lisansüstü programlara öğrenci kabulünde başarı notunun hesaplanmasında aşağıdaki şekilde değişikliğe gidilmiştir.

Tezli yüksek lisans programı giriş başarı notunun hesaplanması;

ALES puanının %50’si, lisans mezuniyet notunun %50’si dikkate alınır. Tezli yüksek lisans programlarına kabul edilebilmek için giriş başarı notunun en az 60 puan olması gerekir.  Not ortalaması 60 puanın altında olan adaylar başarısız kabul edilerek değerlendirme dışı bırakılır. Adaylar, hesaplanan puanlara göre en yüksek puandan itibaren sıralanarak kontenjan dâhilinde öğrenciliğe kabul edilir.

Doktora programı giriş başarı notunun hesaplanması;

ALES puanının %50’si, yüksek lisans mezuniyet notunun %25’i ve lisans mezuniyet notunun %25’i dikkate alınır. Doktora programlarına kabul edilebilmek için giriş başarı notunun en az 70 puan olması gerekir. Not ortalaması 70 puanın altında olan adaylar başarısız kabul edilerek değerlendirme dışı bırakılır. Adaylar, hesaplanan puanlara göre en yüksek puandan itibaren sıralanarak kontenjan dâhilinde öğrenciliğe kabul edilir.

2020-2021 Güz Dönemi Doktora Yüksek Lisans