Kvkk Kapsamında Kurumsal E-Posta Ve Hesap Bilgilerinin Saklanması

05/05/2021 13:35:26 - 05/05/2021 13:35:26 - 346 Okunma

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Bilgi ve İletişim Güvenliği Tedbirleri ve Genelgesi kapsamında kurumumuz bünyesinden ayrılan personelin/öğrencinin e-posta adresi/adresleri ve e-posta kutusu/kutuları 3 yıl süre ile idari ve adli süreçler amaçlı sunucularımızda barındırılacaktır. Ayrılış tarihinden itibaren, ayrılmış olan personelin/öğrencinin e-posta adresi/adresleri pasif hale getirilecek olup, bu hesaplara ait e-posta şifreleri güvenlik amacıyla otomatik olarak değiştirilecektir. Personel/öğrenci e-posta hesaplarıyla giriş yapılan diğer tüm sistemlerdeki (EBYS, BYS, Erasmus Otomasyonu, Personel Web Sitesi, kablosuz internet vb.) hesapları da pasif hale getirilecek yetkileri kaldırılacak/kapatılacaktır. Ayrılış tarihinden itibaren 3 yıl geçen personelin/öğrencinin hem e-posta adresi/adresleri hem de e-posta kutusu/kutuları sunucularımızdan silinecektir.

Değerli personelimizin ve kıymetli öğrencilerimizin bilgilerine sunulur.

KVKK