Tez Aşamasındaki Öğrencilere Ek Süre Verilmesi Hakkında Duyuru

13/12/2021 16:19:20 - 13/12/2021 16:19:20 - 636 Okunma

Değerli Lisansüstü Öğrencilerimiz,

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın 10.06.2020 tarihli, 31151 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmelik değişikliği ile “Yükseköğretim kurumları tarafından, afet ve salgınlarda tez aşamasındaki lisansüstü eğitim öğrencilerine talepleri halinde bir dönem, afet veya salgının aşamasına göre tekrar başvurmaları durumunda bir dönem daha olmak üzere en fazla iki dönem ek süre verilebilir, verilen bu ek süreler azami süreden sayılmaz.” hükmü uyarınca ek süre talep edecek TEZ AŞAMASINDAKİ öğrencilerimize bir dönem ek süre verilecektir.

Ek süre başvuruları 03 Ocak 2022 tarihinde sona erecektir. Dilekçeler Enstitü öğrenci işleri bürosuna imzalı olarak teslim edilmelidir.

Öğrencilerimiz daha önce aldıkları ek süre ve kayıt dondurma bilgilerini öğrenmek için;

Öğrenci Bilgi Sistemi hesabına girmeli ve aşağıdaki yolu izlemelidir:

Genel İşlemler →Genel Bilgiler→Kayıt Dondurma (Kayıt Dondurma menüsünde "ek süre" olarak yazan bilgiler dikkate alınmalıdır)

Ek süre başvurusu yapacak öğrencilerimiz aşağıdaki hususları dikkate almalıdır:

1. Dilekçe ile başvuru yapmayan öğrencilerimize YÖK kararı uyarınca ek süre verilmeyecektir.

2. Tez Savunma Sınavına Girmiş veya Tez Savunma Sınavına Girerek Düzeltme Almış Öğrencilerimiz ek süre için başvuru yapamazlar.

3. Azami süresini doldurarak Tez Savunma Sınav Tarihi almış olan öğrencilerin dışındaki tez öğrencilerimiz ek süre talebinde bulunabilirler.

4. Daha önce 1. Ek Sürelerini almış Tez Aşamasındaki Öğrencilerimiz, kayıt yenileme işlemi yapmışlar ise 2. Ek Süre talebinde bulunabilirler.

5. Daha önce 2 kere talepte bulunarak 2 dönem ek süre almış öğrencilerimiz tekrar talepte bulunamazlar.

Dilekçe için tıklayınız.

eksüre