Müdürlük: 0288 246 1516 Öğrenci İşleri: 0288 246 1517
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Fen Bilimleri Enstitüsü

Fen Bilimleri Enstitüsü 2023-2024 Bahar Yarıyılı Lisansüstü Eğitim Başvuruları

02/02/2024 11:32:33 - 02/02/2024 11:32:33 - 2554 Okunma

Önemli Tarihler

Başvuru Tarihleri: 05 - 12 Şubat 2024 (Çevrimiçi)

Bilim ve Mülakat Sınavına Girecek Adayların İlanı: 13 Şubat 2024

Tezsiz Yüksek Lisans Programına Başvuru Yapan Adayların Yerleştirme Sonuçlarının İlanı: 16 Şubat 2024

Bilim ve Mülakat Sınav Tarihleri: 14 - 15 Şubat 2024

Bilim ve Mülakat Sınav Sonuçlarının İlanı: 16 Şubat 2024

T.C. Uyruklu Öğrenciler Kesin Kayıt Tarihleri: 19 - 20 Şubat 2024 (Çevrimiçi)

Yabancı Uyruklu Öğrenciler Kesin Kayıt Tarihleri: 19 – 20 Şubat 2024 (Yüz yüze yerinde kayıt)

Yedek Adayların İlanı: 22 Şubat 2024 - 23 Şubat 2024

T.C. Uyruklu Öğrencilerin Kesin Kayıt Belgelerinin Teslimi İçin Son Gün: 01 Mart 2024

 

Fen Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Programlarına başvurular, (2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi) aşağıdaki linkte verilen “Lisansüstü Eğitim Başvuru ve Kayıt Kılavuzu”nda belirtilen esaslar çerçevesinde yapılacaktır.

Aday öğrencilerin başvuru sürecinden önce, kılavuzda belirtilen başvuru koşulları, başvuru süreci ve kesin kayıt işlemlerine yönelik “Lisansüstü Eğitim Başvuru ve Kayıt Kılavuzu”nu dikkatlice okumaları önem arz etmektedir. Anılan kılavuzda belirtilen esaslara uygun olmayan başvurular reddedilecektir.

Başvuru esnasında ve sonrasında dikkat edilecek hususlar:

- Tüm başvurular çevrimiçi ortamda Enstitü Başvuru ve Kayıt Sistemi üzerinden yapılacaktır.

-"Lisansüstü Ön Kayıt Formu" Başvuru sisteminden gerekli alanlar doldurulduktan sonra başvuruyu yazdır seçeneği tıklanıp yazdırılacak olan ve kesin kayıt esnasında teslim edilmesi gereken belgeyi ifade etmektedir.

- Çevrimiçi başvuru esnasında, sisteme “.jpeg” formatında vesikalık/biyometrik bir fotoğraf yüklenmesi gerekmektedir (İstenilen formatta fotoğraf yüklenmediği durumlarda başvurular kabul edilmemektedir).

- Erkek adayların askerlik durum belgelerini mutlaka sisteme yüklemeleri gerekmektedir.

- Yatay geçiş başvuruları için yüklenmesi gereken belgeler arasında zorunlu ve zorunlu olmayan belgeler bulunmaktadır. Zorunlu kısmı "Evet" olarak belirtilmiş belgelerin tüm öğrenciler tarafından, zorunlu kısmı boş görünen belgelerin ise yalnızca ilgili belgeye sahip öğrenciler tarafından yüklenmesi gerekmektedir.

- Yatay geçiş başvuru formuna "buradan" ulaşabilirsiniz. İndirdiğiniz formu doldurduktan sonra lütfen imzalanmış halini yükleyiniz. İmzasız başvurular veya eksik belge yükleme yapılan başvurular değerlendirilmeye alınmayacaktır. Yüklenecek belgeler arasında "E-Devlet" platformu üzerinden indirilebilen belge varsa ilgili platformdan indirilmiş bu belge kabul edilecektir.

- Tezsiz Yüksek Lisans programlarına yeterli başvuru olmaması halinde, ilgili programa öğrenci alımı yapılmayacaktır.

- Yabancı uyruklu aday öğrencilerimiz, başvuru için ihtiyaç duyacağınız forma "buradan" ulaşabilirisiniz. İndirdiğiniz formu doldurduktan sonra lütfen imzalanmış halini yükleyiniz. İmzasız başvurular veya eksik belge yükleme yapılan başvurular değerlendirilmeye alınmayacaktır. Yüklenecek belgeler arasında "E-Devlet" platformu üzerinden indirilebilen belge varsa ilgili platformdan indirilmiş bu belge kabul edilecektir. Ancak kesin kayıt sırasında istenen tüm belgelerin asıllarının "elden" enstitüye getirilmesi ve her bir belgenin aslı görülmüştür ibaresiyle onaylanması gerekecektir.

- Yabancı uyruklu aday öğrencilerimiz için tezsiz ikinci öğretim kontenjanı ayrılmadığından, Yabancı uyruklu aday öğrencilerimizin ilgili tezsiz yüksek lisans program başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

Değerli aday öğrencilerimiz başvuruyla ilgili soru ve sorunlarınız için fbebasvuru@klu.edu.tr e-posta adresinden Enstitümüzle iletişime geçebilirsiziniz.

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BAŞVURU VE KAYIT KILAVUZU 

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU SİSTEMİ

KLU FBE Lisansüstü Başvuruları

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.